5- MARIUS COPIL'İN BASEL PERFORMANSI

2018'deki en iyi performansını sergilediği Basel'de Roger Federer ile final oynama başarısı gösteren Marius Copil, en az finale yükselmesi kadar büyük bir başka sükseyi de ikinci turda Marin Cilic'i (7-5, 7-6) ve yarı finalde Alexander Zverev'i (6-3, 6-7,  6-4) yenerek yaptı.



4- LAMINE OUAHAB'IN PHILIPP KOHLSCHREIBER GALİBİYETİ

33 yaşındaki dünya 461 numarasın yer alan Faslı tenisçi Lamine Ouahab, Marakeş ilk tur maçında karşılaştığı turun tecrübeli isimlerinden Alman Philipp Kohlschreiber karşısında, ilk seti kaybetmesine rağmen 2-6, 6-0, 7-6'lık setlerle kazanmayı başardı.



3- BORNA CORIC'IN HALLE ŞAMPİYONLUĞU

Çim kort sezonunun en önemli organizasyonlarından biri olan Halle finalinde Roger Federer ile karşı karşıya gelen Borna Coric, karşılaşmadan 7-6, 3-6, 6-2 ile şampiyon ayrıldı ve daha önce bu turnuvayı dokuz kez kazanan Federer'in, kariyerinde ilk kez bir turnuvada 10 şampiyonluk yaşama hedefini de sekteye uğrattı.



2- THANASI KOKKINAKIS'İN ROGER FEDERER GALİBİYETİ

Yaşadığı sakatlıklar sebebiyle neredeyse genç yaşta tenisten kopma noktasına gelen Avustralyalı Thanasi Kokkinakis, dünya 993 numarasından 153. basamağa kadar yükseldiği son 1 buçuk yıllık süreçteki en ses getiren galibiyetini Roger Federer'e karşı aldı. Miami'deki ikinci tur karşılaşmasında İsviçreli efsane ile karşılaşan 22 yaşındaki genç raket, ilk seti kaybettiği 2 saat 21 dakikalık maraton maçtan 3-6, 6-3, 7-6'lık setlerle galip ayrıldı.



1- STEFANOS TSITSIPAS'IN TOP 10 GALİBİYETLERİ

2018'de kariyer zirvesini yaşayan, dünya 15 numarasına kadar yükselen ve Stokholm'de kariyerinin ilk ATP kupasını kazanan ve Nexy Gen Ginalleri'nden zaferle ayrılan Stefanos Tsitsipas, en göz kamaştıran performanslarından birini Rogers Cup'ta sergiledi.

Toronto'nun ev sahipliğindeki Master turnuvasında final oynama başarısı gösteren 20 yaşındaki Yunan tenisçi, şampiyonluk maçında Rafael Nadal'a kaybetse de, finale gelene kadar dünya 8 numarası Dominic Thiem, 10 numara Novak Djokovic, 3 numara Alexander Zverev ve 6 numara Kevin Anderson olmak üzere peş peşe dört top 10 oyuncusunu turnuvanın dışına itti.




Emre Başoğlu - kaynak: https://www.atpworldtour.com/en/news/best-atp-upsets-2018-tsitsipas-kokkinakis-coric