Londra’da düzenlenecek ATP Finalleri’nin kura çekimi yapıldı. Kura sonucunda dörderli iki gruba ayrılan sekiz raketin şampiyonluk mücadelesine, 12-19 Kasım tarihleri arasında O2 Arena ev sahipliği yapacak.

Sezonu dünya 1 numarası olarak kapatan, 10. Roland Garros zaferi de dahil olmak üzere 2017’de altı şampiyonluk yaşayan Rafael Nadal; Pete Sampras Grubu’nda Dominic Thiem, Grigor Dimitrov ve David Goffin ile mücadele edecek.

Bu sezon Avustralya Açık ve Wimbledon’da kupaya uzanan ve Grand Slam şampiyonluk sayısında 19’a yükselten Roger Federer ise Boris Becker Grubu’nda mücadele edecek. İsviçreli raketin grubundaki diğer raketler Alexander Zverev, Marin Cilic ve Jock Sock oldu.

ATP Finalleri’nde daha önce iki kez final oynayan Rafael Nadal, üst üste 13. kez bu organizasyona katılmaya hak kazanırken, finallerdeki kariyer derecesi 52 galibiyet-12 mağlubiyet olan Roger Federer ise bu kupayı altı kez kazanmayı başardı.

Bu yıl sekiz farklı ülkeden raketlerin katılım göstereceği organizasyonda ilkler de göze çarpıyor. Alexander Zverev, Grigor Dimitrov ve Jack Sock, kariyerlerinde ilk kez ATP Finalleri'nde korta çıkacaklar.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)