Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda Kaya Palazzo Belek tesislerinde gerçekleşen Antalya Open ATP turnuvasında ilk yarı finalist belirlendi. Günün ilk maçında Hint Ramkumar Ramanathan’ı 6-7, 6-3, 7-6 ile mağlup eden dünya eski 8 numarası Kıbrıslı Marcos Baghdatis, son dört oyuncu arasına kalmasını bildi.
 
Bir önceki turda 1 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem’i saf dışı bırakan Ramanathan önünde açılış setini 7/0’lık tie-break neticesinde yitiren Baghdatis, ikinci sette sergilediği güçlü servis performansıyla 6-3’e ulaşarak mücadeleyi final setine götürdü.


 
Karşılaşmanın karar setinde her iki taraf da servislerine tutunurken, kazananı kritik tie-break oyunu tayin etti. Baghdatis, elemelerden gelen Ramanathan karşısında 6/1 öne geçtiği tie-break’te eline geçen ilk beş maç puanından faydalanamasa da altıncı maç puanında hata yapmadı. 
 
Tie-break’i 8/6 ile hanesine yazdıran 32 yaşındaki deneyimli raket, 2 saat 43 dakika sonunda işi bitirdi ve rakibini beklemeye koyuldu. Bu sezonki ikinci yarı finaline adım atan Baghdatis, final yolunda Yuichi Sugita ile Daniel Altmaier arasındaki eşleşmenin galibiyle karşı karşıya gelecek.