Indian Wells turnuvasına wild card ile katılan 19 yaşındaki Bianca Andreescu, finalde Angelique Kerber'i 6-4, 3-6, 6-4'lük üç sette mağlup ederek kariyerinin ilk WTA şampiyonluğunu elde etti.

2 saat 18 dakika süren mücadelenin final setinde servis kırdırarak 2-3 geriye düşen Andreescu, yanına gelen koçu Sylvain Bruneau'ya, kortta zorlukla hareket edebildiğini söylerken, şampiyonluk arzusunu da "Bunu kazanmayı gerçekten istiyorum!" cümlesiyle dışa vurdu.

Indian Wells bu yıl, son yedi yıldaki yedinci farklı şampiyonunu çıkarmasının yanı sıra çeşitli rekorlara da tanıklık etti.

En genç WTA Premier Mandatory turnuvası şampiyonu olan Kanadalı raket, bu turnuvaya ilk katıldığı yıl şampiyon olarak bunu başaran ilk tenisçi oldu.

Geçtiğimiz yıl Naomi Osaka'nın bunu başarmasından sonra kariyerinin ilk WTA turnuvasını Indian Wells'te kazanan ikinci kadın raket olan Andreescu, turnuvaya wild card ile katılarak şampiyon olan ilk tenisçi unvanını elde etti.

Andreescu aynı zamanda 1999'da Serena Williams, 2005'te Kim Clijsters ve 2018'de Naomi Osaka'dan sonra seri başı olmadan Indian Wells'te şampiyonluk elde eden dördüncü kadın raket oldu.

2019'un başında dünya sıralamasında 152. basamakta yer alan Andreescu, bu sonuçla 24. sıraya kadar yükseldi.