Amerika Birleşik Devletleri Tenis Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre; 2018 Amerika Açık'taki toplam para ödülü, tenis tarihinde sporculara dağıtılan en yüksek meblağ olacak.

Sezonun dördüncü ve son grand slam turnuvası olan Amerika Açık'ta toplam para ödülü 53 milyon dolar olarak duyrulurken, 2013 yılından bu yana ödül tutarlarında yüzde 57'lik bir artış olduğu da açıklandı.

1973'ten beri hem erkekler hem de kadınlara eşit para ödülü dağıtan, öncü grand slam olan Amerika Açık, bu yıl tekler şampiyonlarına 3.8 milyon dolar verecek.

Tarihin en yüksek şampiyonluk ödüllerini dağıtacak olan Amerika Açık, aynı zamanda üç yıldır süregeldiği üzere, ilk üç turda galibiyet başına yapılacak ödemeleri de yükseltti. Bu yıl organizasyonun ilk üç turunda sırasıyla 54 bin, 93 bin ve 156 bin dolarlık para ödülleri verilmesi kararlaştırıldı.

Çiftlerde şampiyonlara yine turnuva tarihinin en yüksek para ödülü olan 700 bin dolarda karar kılınırken, ana tabloya katılma mücadelesinin yaşanacağı eleme maçlarında ise bir başka rekor olan 3 milyon dolar dağıtılacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net