Toprağın kralı Paris'te bir kez daha mutlu sona ulaşmayı başardı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de finalde Thiem'i mağlup eden İspanyol raket turnuvayı 12. kez kazanarak tarihe adını yazdırırken 18. Grand Slam kupasını da havaya kaldırdı.

Açılış seti karşılıklı uzun süren oyunlarla başlarken ilk servisi kıran Thiem oldu ancak sonrasında Nadal üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi ve ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

İkinci set, ilk setin aksine servislerin etkin olduğu set olurken 12. oyunda bulduğu servis kırma puanını geri çevirmeyen Thiem servis kırarak setlere denge getirmeyi başardı. Bu ayrıca Dominic Thiem'in Nadal'dan Roland Garros'ta aldığı ilk set oldu.

Setlere denge geldikten sonra adeta canavara dönüşen İspanyol Rafael Nadal, neden bu turnuvayı 11 defa kazandığını ve yıllarca toprak kortlara damga vurduğunu ispatladı. Maçın kalan setlerinde sadece 9 basit hata yapan ve 20 winner üreten dünya 2 numarası yalnızca 1 saat 19 dakikada her iki sete de 6-1 ile nokta koydu ve kariyerinin 18. Grand Slam kupasına uzanarak Federer ile olan farkı da tekrardan 2'ye indirdi.

Fransa Açık turnuvasına yıllardır ambargo koyan Rafa, bu kortlardaki 95. maçında 93. galibiyetine uzanarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Maçtan sonra yaptığı konuşmada çok mutlu olduğunu belirten 33 yaşındaki raket "Bu turnuvayı 12 kez kazanmak inanılmaz bir şey, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" derken finaldeki rakibi Thiem'den de övgüyle bahsederek kendisi için "Açıkçası bir gün burada kaybedeceksem bunun Thiem olmasını isterim, çok çalışıyor ve burada kazanmayı hakediyor, bir gün başaracak da" dedi.

Dominic Thiem ise yaptığı konuşmada Nadal'ın hakkını teslim ederken "Senin gibi bir şampiyona kaybettim, yaptığın şey inanılmaz, bizim sporumuzun efsanesisin" ifadelerini kullandı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net