Kültürpark Tenis Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında bir önceki gün galibiyete uzanan Cem İlkel’in ardından Altuğ Çelikbilek de ilk maçını kazanarak adını son 16’ya yazdırdı. Teklerde korta çıkan diğer Türk tenisçiler ise rakiplerine yenilerek organizasyona veda etti.
 
Merkez Kort’ta günün açılış maçında bir diğer milli raket Muhammet Haylaz ile kozlarını paylaşan Çelikbilek, geçen hafta çeyrek final oynama başarısı gösterdiği İstanbul’da yendiği rakibine rövanşı vermedi. 6-4, 7-5’lik setlerle sevinen Çelikbilek, ikinci turda Fransız Sadio Doumbia ile eşleşti.
 
Anıl Yüksel’in 5 numaralı seribaşı İtalyan Luca Vanni’ye 4-6, 6-4, 6-1; Sarp Ağabigün’ün İtalyan Matteo Viola’ya 6-1, 6-0 kaybettiği günde son şampiyon Marsel İlhan da elenmekten kurtulamadı. Marsel, geçen sene klasmanda 49. basamağa kadar tırmanan Ukraynalı Illya Marchenko’ya 1-6, 6-1, 6-4 mağlup oldu.


İKİ TÜRK EKİP ÇEYREK FİNALDE
10. yıl heyecanının yaşandığı TEB İzmir Cup’ta çiftler kategorisinde Cem İlkel/Mert Naci Türker ve Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün ekipleri çeyrek finale ilerledi. İlkel/Türker, Anıl Yüksel/Yankı Erel’i 6-2, 6-3; Çelikbilek/Ağabigün de Maxime Janvier/Stephane Robert’i 6-4, 6-3’le saf dışı bıraktı.
 
Muhammet Haylaz/Sefa Suluoğlu ikilisi, 4 numaralı seribaşları Benjamin Bonzi/Yannick Jankovits’e 6-1, 6-3 yenilirken; Sırp Danilo Petrovic ile ortaklık kuran Tuna Altuna ise Robin Kern/Marc Sieber tandemi karşısında korttan 6-4, 6-4 mağlup ayrılarak birinci turun ötesine geçemedi.
 
Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda yapılan TEB İzmir Cup’ta 20 Eylül Çarşamba gününün programı saat 11.00’de başlayacak. 22 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, saat 16.00’daki ikinci tur buluşmasında 4 numaralı seribaşı İtalyan Matteo Berrettini ile kozlarını paylaşacak.


Kaynak: ttf.orgg.tr