19 yaşındaki Carlos Alcaraz, Madrid'de Rafael Nadal'dan sonra Novak Djokovic'i de saf dışı bıraktı. 3 saat 36 dakikalık nefes kesen mücadelede dünya 1 numarası Djokovic'i 6-7, 7-5, 7-6 ile deviren Alcaraz, ülkesinde şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

Manolo Santana Stadyumu'ndaki karşılaşmaya servis kırarak başlayan Alcaraz, sekizinci oyunda bu avantajını yitirdi. Setteki denge 6-6'ya kadar bozulmazken, eline geçen beşinci set puanı fırsatını tepmedi ve 7/5'lik tie-break neticesinde ilk setine hanesine yazdırdı.

Klasmanın dokuzuncu basamağındaki Alcaraz, ikinci sette vitesi arttırdı. Üst üste çıkardığı kısa toplar ve kazanma vuruşlarıyla Djokovic'i zorlayan Alcaraz, kritik on ikinci oyunda servis kırmayı başardı. Durumu 7-5'e getiren genç İspanyol, müsabakayı üçüncü sete taşıdı.


Birbirinden heyecanlı ralliler, olağanüstü tenis seviyesi final setinde devam etti. Djokovic, servis attığı onuncu oyunda maç puanı çevirirken; üç oyun sonra yeni bir tie-break'e gidildi. Baştan sona önde götürdüğü tie-break'i 7/5 kazanıp işi bitiren Alcaraz, kendisini çılgınca desteklene vatandaşlarına unutulmaz bir galibiyet izlettirdi.

Djokovic ve Nadal'ı aynı toprak kort turnuvasında mağlup eden ilk oyuncu olarak kayıtlara geçen Alcaraz, ilk 10'a karşı yenilmezlik serisini altı maça çıkardı. Mücadele boyunca tam 51 kazanma vuruşu üreten Alcaraz, Madrid Masters finalde Alexander Zverev ile oynayacak.

Turnuvanın son şampiyonu Zverev ise onuncu Masters finaline adım atarken Monte Carlo'da kaybettiği Stefanos Tsitsipas'tan rövanşı 6-4, 3-6, 6-2 ile aldı. Tsitsipas'a karşı maç kaydını 4-7'ye geliştiren Zverev, iki kez zirveye çıktığı Madrid'deki maç kaydını da 19-2 yaptı.

Ali Katipoğlu