Garanti Koza Park’ın ev sahipliği yaptığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta, turnuvanın iki numaralı seribaşı çifti olan Bibiane Schoofs/Renata Voracova’yı 6-2 1-6 10/7 ile geçmeyi başaran milli tenisçi Ayla Aksu ve partneri Harriet Dart yollarına devam ediyor.

Karşılaşmanın açılış setini 6-2'lik skor ve kusursuza yakın bir oyunla hanesine yazdıran Ayla Aksu/Harriet Dart, maçta öne geçen taraf oldu. İkinci sette ise tecrübeli ikili Schoofs/Voracova ağırlık koydu. 6-1'lik skorla seti hanesine yazdıran iki numaralı seribaşı çift, setlere denge getirdi.

Kazananı belirleyecek maç tie-break'ine iyi başlayan yine Schoofs/Voracova oldu ve tecrübeli ikili 4-2 öne fırladı. Bu noktadan sonra oyunu domine eden Aksu/Dart ortaklığı, takip eden 11 puanın 8'ini kazanarak, 10-7'lik sonuçla çeyrek finale yürüdü.

Lale Kupası’ndaki şampiyonluklarının moraliyle TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a gelen Aksu/Dart ikilisi, yenilmezlik serilerini beş maça çıkardı. Aksu ve Dart, çeyrek finalde Çinli ortaklar Shuai Zhang/Chen Liang ile karşılaşacak.

İPEK ÖZ İLK ANA TABLOSUNDA GÖZ DOLDURDU

1999 doğumlu İpek Öz, WTA seviyesindeki ilk ana tablo maçında, Garanti Koza Park merkez kortunda Kateryna Bondarenko ile karşılaştı.

Maçın açılış setinde kariyer performansını sergileyen İpek, rakibinin servisini iki kez kırdığı seti 6-4'lük skorla kazanmayı başardı. Bu noktadan sonra maça ağırlığını koyan klasmanın 78 numarası Kateryna Bondarenko, takip eden setleri 6-4 ve 6-0 ile hanesine yazdırarak, 2 saat 19 dakikanın ardından yola devam eden taraf oldu.