WTA 500 kategorisinde düzenlenen ve sezonun ilk turnuvası olan Abu Dhabi'de elemelerden gelen Anastasia Gasanova eski dünya 1 numarası Karolina Pliskova'yı 6-2, 6-4'lük iki sette mağlup ederek üçüncü tura yükseldi.

Kariyerinde ilk kez bir WTA turnuvasında ana tablo oynayan dünya 292 numarası Gasanova 1 saat 12 dakika süren maçta turun en iyi servisçilerinden olan rakibinin servisini dört kez kırdı ve rakibinin 28 basit hatasına karşılık hanesine yalnızca 15 basit hata yazdırdı.

Bu yıl dünya sıralamasında ilk 200'e girmeyi hedeflediğini söyleyen 21 yaşındaki Rus raket, "Kortta kendimden çok emindim, bu nedenle çok mutluyum. İlk 10'da bir oyuncuyla karşılaşmak ne kadar iyi oynayabileceğimi göstermek için çok iyi bir fırsat." diye konuştu.

Anastasia Gasanova'nın çeyrek final yolundaki rakibi İspanyol Sara Sorribes Tormo olacak.

Abu Dhabi'de öne çıkan bir diğer maçta ise 2 numaralı seri başı Elina Svitolina eski dünya 2 numarası Vera Zvonareva'yı 6-4, 6-1'lik iki sette geçti. Üçüncü turda Svitolina'nın rakibini belirleyecek maçta ise Ekaterina Alexandrova iki buçuk saat süren bir maç sonunda Britanyalı Heather Watson'ı 7-5, 6-7(7), 6-3 ile mağlup etmeyi başardı.