Davis Kupası'nda Dünya Grubu çeyrek final serileri, dün oynanan tekler maçlarıyla başladı. İlk gün sonunda Hırvatistan önünde 2-0 öne geçen Amerika Birleşik Devletleri, kupada yarı final vizesi alabilmek için büyük bir avantaj yakaladı.

Birleşik Devletler'in ev sahipliğinde Portland'daki Tualatin Hills Tenis Merkezi'nde oynanan seride ilk maç Jack Sock ile Marin Cilic arasındaydı. Mücadelede ilk iki seti kaybeden Sock, üçüncü setten itibaren servislerindeki etkinliğini yükselterek rakibini 4-6, 3-6, 6-3, 6-4 ve 6-4'lük setlerin ardından devirdi ve ülkesini 1-0 öne geçirdi.

Sock'un ardından korta çıkan John Isner ise görece daha rahat bir maç çıkardı. Maç boyunca tam 23 ace kaydeden dev raket, Borna Coric önünde 6-4, 6-3, 6-3'le güldü ve ilk günün sonunda ABD'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Kupayı daha önce 32 kez kazanan Birleşik Devletler'e yarı finale yükselebilmek için kalan üç maçın yalnızca birini kazanması yeterli olacak.

ROSOL'DEN MUCİZEVİ DÖNÜŞ


Çek Cumhuriyeti ile Fransa'yı buluşturan çeyrek final eşleşmesinde ise nefesleri kesen beş setlik bir maç oynandı. Fransa'nın en büyük kozu olan Jo Wilfried Tsonga karşısında dördüncü setin tie-break'inde iki maç puanı çeviren Rosol, karşılaşmadan 6-4, 3-6, 4-6, 7-6(8) ve 6-4'lük setlerle galip ayrılarak serinin açılış maçını ev sahibi ülkenin hanesine yazdırdı.

Rosol'ün galibiyetiyle sevinen Çeklere Fransızların cevabı Lucas Pouille ile oldu. Serinin ikinci maçında Jiri Vesely ile yüzleşen Pouille, rakibini 7-6(2), 6-4 ve 7-5'lik setlerle set vermeden yendi ve seriyi 1-1'de eşitledi.

Dünya Grubu'nda oynanan diğer çeyrek final serilerinde ise ilk günün sonunda Büyük Britanya Sırbistan'a, Arjantin de İtalya'ya 1-0 üstünlük sağlamış durumda. Çeyrek final eşleşmelerine bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalar ile devam edilecek.