Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta son sözü Rafael Nadal söyledi. Turnuvanın özellikle ikinci haftası ile birlikte oyununu en üst noktaya çeken İspanyol tenisçi daha önce bir Grand Slam'de en fazla çeyrek final oynayabilen (2015-Amerika Açık) Güney Afrikalı rakibini set vermeden devirdi ve bu sezonki ikinci, Amerika Açık'taki üçüncü, kariyerindeki ise 16.Grand Slam kupasına ulaşmayı başardı.

Açılış setinde her servis oyununda sorun yaşayan ve tüm oyunlarda berabere puanı ile yüzleşmek zorunda kalan Anderson, bu direncini servis attığı 4.oyuna kadar devam ettirebildi. 7.oyunda servis kırmayı başaran ve avantajı ele geçiren Rafa, bu moralle birlikte 9.oyunda bir kez daha servis kırarak ilk sete 6-3 ile nokta koydu.

Güney Afrikalı raket ikinci sete, servislerinde biraz daha toparlanmış olarak başlasa da Nadal 6.oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve bu sette de avantajı ilk eline geçiren taraf oldu. Kendi servis oyunlarında da hata yapmayan Rafa yalnızca 2 basit hata ile oynadığı bu seti de 6-3 ile hanesine yazdırarak setlerde iki adım öne çıkmayı başardı. Üçüncü sete de servis kırarak başlayan Rafa, bu dakikadan sonra bir daha arkasına bakmadı ve sete 6-4 ile nokta koyarak kariyerinin 3.Amerika Açık şampiyonluğuna uzandı. 

Maç boyunca rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyen ve servislerinden %80 ile puan çıkartan Rafa, maçı 30 winner 11 basit hata ile tamamlarken, 1973'ten sonra Amerika Açık'ta en düşük sıralamaya sahip olarak finale çıkan ilk tenisçi olan Anderson ise maçı 32 winner 40 basit hata ile tamamladı.

2014 yılından sonra ilk kez bir sert kort turnuvası kazanan Nadal bu zaferle birlikte Amerika Açık'ı 3 veya daha fazla sayıda kazanan tarihteki 6.tenisçi olurken, 16. Grand Slam şampiyonluğu ile de 19 şampiyonluğu bulunan Federer'e bir adım daha yaklaşmış oldu. Nadal'ın bu zaferinin ardından geçen senenin ikinci yarısını sakatlıklarla geçiren ve bir daha yüksek seviyelerde tenis oynayıp oynayamayacakları tartışılır hale gelen iki efsane Federer ve Nadal, 2006-2007-2010 yıllarından sonra tekrar bir sezondaki tüm Grand Slam kupalarını kazanmayı başarmış oldular.

-İDOLÜMSÜN

Kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıkan Anderson maçtan sonra yaptığı konuşmada Nadal'a övgüler dizerek "Rafa tebrikler, aynı yaştayız ama sen benim idolümsün, sen bizim sporun en önemli elçilerindensin" ifadelerini kullandı. Harika iki hafta geçirdiğini belirten dünya 32 numarası "Savaşmaya devam edeceğim ve bir kez daha bu başarıyı tekrarlamak için uğraşacağım" cümleleri ile konuşmasını noktaladı.

Turnuvada üçüncü kez mutlu sona ulaşan Nadal ise duygularını "Çok özel iki haftaydı, bu sene olanlar gerçekten benim için inanılmaz, Grand Slam sezonunu New York'ta kazanarak kapatmak çok özel duygu, burasını ikinci evim gibi görüyorum" ifadeleri ile yansıttı. Gelecek sene amcası Toni Nadal'ın ekibinden ayrılacağı hatırlatılan ve Toni Nadal ile ilgili duyguları sorulan İspanyol "O'na yeteri kadar asla teşekkür edemem, o olmasa bu seviyede tenis oynayamazdım, beni sürekli motive etti ve daha güçlü birisi haline getirdi, kesinlikle kariyerimdeki en önemli kişi" ifadelerini kullandı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net