Ağustos sonunda başlaması beklenen Amerika Açık, turnuvada öngörülen Covid-19 önlemlerine bazı tenisçiler tarafından getirilen itirazlar nedeniyle belirsizliğini koruyor.

ABD Tenis Federasyonu'nun (USTA) öngördüğü önlemler çerçevesinde turnuvada yer alacak raketler yalnızca bir kişiyle seyahat edebilecek, havalimanı otellerinde kalacak ve kortlara erişimleri sınırlı olacak. Tenisçiler aynı zamanda ülkeye geldiklerinde 14 günlük bir karantinaya tabii tutulacaklar. 

Aralarında Djokovic, Nadal ve Halep'in de olduğu bazı tenisçiler ise bu şartlar altında turnuva düzenlenmesinin akılcı olmadığını savunuyor. Önlemlerin oyuncuları bir "baloncuğa" hapsedeceğini düşündüğünü söyleyen Djokovic, "Bunlar oynamak için aşırı ve sürdürülebilir görünmeyen koşullar. Bu şekilde antrenman yapabileceğimizden dahi emin değilim." diye konuştu.

Öte yandan ABD'li raket Danielle Collins "Bu tenisçilerin tekrar para kazanmaya başlaması için önemli bir fırsat. [Djokovic'i kastederek] kariyeri boyunca 150 milyon dolar kazanan biri için bunu reddetmek bazılarımıza göre daha kolay." sözleriyle turnuvanın oynanmasına karşı açıklamalara itirazını dile getirdi.

USTA'nın turnuva hakkında nihai kararı Pazartesi günü alması bekleniyor.