ATP Challenger Turu'nun prestijli organizasyonun basın toplantısı TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, milli tenisçi Cem İlkel, ATP Süpervizörü Carmelo Didio ve Turnuva Direktörü Melis Yafe'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sponsorların büyük desteğiyle turnuvayı 70. kez düzenleniyor olmaktan ötürü büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Mehmet Tınaz, “Türkiye’nin en köklü tenis organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Dileğimiz bir Türk sporcunun teklerde final oynaması. Mücadelelerine devam eden Cem ve Altuğ sayesinde bu isteğimizin gerçekleşmesini umuyorum” dedi.


Bir önceki gün açılış turu maçını kazanarak son 16’ya kalan Cem İlkel ise “Tenisçi olmanın en güzel yanlarından birisi; farklı ülkelerde turnuvalara katılırken farklı kültürler tanımak. Fakat kendi ülkemdeki bir turnuvada oynuyor olmak daha özel bir duygu. İlk maçımı kazanarak iyi bir başlangıç yaptım. Daha ileri turları görmeyi hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Tarabya’daki TED Spor Kulübü’nde yapılan American Express İstanbul Challenger’da çiftler finali 15 Eylül Cumartesi, tekler finali ise 16 Eylül Pazar günü oynanacak.


TTF Basın Bülteni