Britanyalıların şampiyonluk umutlarından Johanna Konta Wimbledon dördüncü turunda 21 numaralı seri başı Caroline Garcia’yı eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Birinci servisinden %75 ile puan çıkaran Konta winnerlarda rakibinin 29-39 gerisinde kalsa da maçı 7-6(3), 4-6, 6-4’lük setlerle kazanarak çeyrek finale yükselmeyi bildi.

Konta bu sonuçla 1984’te dördüncü turda, o zaman 15 yaşında olan Steffi Graf’ı yenerek çeyrek finale yükselen Jo Durie’den 33 yıl sonra Wimbledon çeyrek finaline yükselen ilk Britanyalı kadın olmayı başardı.

Andy Murray’nin de çeyrek finale yükselmesiyle de 1973’ten bu yana ilk kez Britanyalı temsilciler hem tek erkekler hem de tek kadınlarda çeyrek final görmüş oldu.

Dünya 7 numarasının çeyrek finaldeki rakibiyse Victoria Azarenka’yı 7-6(3), 6-2’lik setlerle eleyen Simona Halep olacak.

OSTAPENKO’NUN RÜYASI SÜRÜYOR

Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko dünya 5 numarası Elina Svitolina’yı iki sette geçerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Jelena Ostapenko dördüncü turda karşılaştığı 4 numaralı seri başı Svitolina’yı 6-3, 7-6(6)’lık setlerle eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Birinci seti rahat kazandıktan sonra ikinci sette de 5-2 öne geçen Letonyalı genç yıldız dokuzuncu oyunda beş maç puanından yararlanamadı ve tie-break’e giden set sonunda sekizinci maç puanında mücadeleyi noktaladı.

Etkili vuruşlarıyla tanınan ve bu maçı da 42 winner ile noktalayan Ostapenko’nun çeyrek finaldeki rakibiyse, burada daha önce beş kez mutlu sona ulaşan Venus Williams oldu.

Öte yandan turnuvada 13 numaralı seri başı olarak mücadele eden Ostapenko bu sonuçla, 2005’te Amerika Açık’ı kazandıktan sonra 2006 Avustralya Açık’ta yarı final gören Kim Clijsters’tan sonra ilk Grand Slam zaferinden sonraki büyük turnuvada çeyrek final gören ilk kadın tenisçi oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net