Mihaela Buzarnescu, hafta boyunca güçlü bir performansla finale gelen Yunan Maria Sakkari'yi, 6-0 ve 6-1'lik setlerle korttan sildi ve San Jose'de kupanın sahibi oldu.

30 yaşındaki tecrübeli tenisçi, hafta boyunca Sachia Vickery, Amanda Anisimova, Ajla Tomljanovic, Elise Mertens ve Maria Sakkari'yi saf dışı bırakarak tur seviyesindeki ilk şampiyonluğuna kavuşurken, aynı zamanda WTA klasmanında kariyer yükseği olan 20. sıraya yükseldi.

Bundan tam 1 yıl önce dünya sıralamasının 142. basamağında yer alan Buzarnescu, kariyerinin en iyi sezonunu yaşadığı 2018'de tam 122 sıra birden tırmanırken, katıldığı toplam 21 turnuvada sekiz kez çeyrek final ve ötesini gördü. Romen raket ayrıca, Roland Garros'ta son 16 ve Wimbledon'da üçüncü tur oynayarak, grand slam'lerdeki en iyi derecelerini elde etti.

''SON PUANA KADAR İNANAMADIM''

Şampiyonluğun ardından, ikinci sette 3-0'ı yakalayana kadar kazanacağını düşünmediğini dile getiren Mihaela Buzarnescu, ''Maçtan önce kendimi  kortta ortaya çıkabilecek olumlu ya da olumsuz tüm duygulardan arındırmaya çalıştım. Bunun bir final değil, sıradan bir maç olduğunu düşünmeye çalıştım. Maria gününde değildi ama benim için gerçekten kolay bir maç olmadı. Sadece kendi oyunuma odaklanmaya çalıştım. Performansımdan çok memnunum. Birçok winner ürettim ve hemen her topu karşı korta göndermeyi başardım. Ama neredeyse son puan bitene kadar şampiyon olabileceğime inanmamıştım'' dedi.

Kariyerinin ilk finalinden yenik ayrılan Maria Sakkari ise, üzgün olduğunu söyleyip, ''Yarı finalden sonra uyandığımda kendimi hala yorgun hissediyordum. Kortta iyi hareket edemedim. Korttaki mobilitem en büyük silahlarımdan biri ve finalde maalesef bundan faydalanamadım. Mihaela'yı tebrik ediyorum. Harika bir performans sergiledi'' şeklinde konuştu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net