Bu sene ikincisi düzenlenen, çim kort sezonunun önemli turnuvalarından Turkish Airlines Antalya Open'da 3 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Ferdando Verdasco, Çek rakibi Jiri Vesely'e 6-3 ve 7-5'lik setlerle kaybetti.

Çim sezonun bir diğer değerli turnuvası Queen's Club'ta Marin Cilic'e mağlup olduktan sonra Antalya'ya gelen İspanyol Verdasco, dünya 103 numarası Vesely karşısında aldığı yenilgiyle, son dört maçta üçüncü kez korttan boynu bükük ayrıldı.

34 yaşındaki tecrübeli İspanyol, daha önce 2017 yılında Hamburg'da Vesely ile karşılaşmış ve toprak kortta üç sete giden mücadelede gülen taraf Çek raket olmuştu.

Öte yandan 8 numaralı seribaşı Dusan Lajovic de turnuvaya erken veda eden favorilerden biri oldu. Gürcü rakibi Nikoloz Basilashvili karşısında 1 saat 55 dakika boyunca raket sallayan Lajovic, 4-6 6-2 5-7'lik üç set sonunda kaybeden taraf oldu.

CEM İKİ SETTE

22 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, wildcard ile katıldığı Turkish Airlines Antalya Open ATP çim kort turnuvasına Rumen Marius Copil'e 6-4, 7-6 yenilerek birinci turda veda etti.

Dünya sıralamasının 95. basamağındaki Copil karşısında beşinci oyunda servisini kaptıran Cem, setin geri kalanında break'e ulaşamadı. Güçlü bir servis performansı sergileyen Copil, açılış setini 6-4'le noktaladı.

İkinci sette ise her iki sporcu da servislerinde hata yapmazken düğümü tie-break çözdü. İlk saha değişimine 3/3'lük eşitlikle girilen kritik oyunu İlkel karşısında 7/5'lik skorla hanesine yazdıran Copil, 74 dakika sonunda ikinci tur biletini cebine koydu.

Yedi ace kaydettiği buluşmada Copil'in 11 ace'ine engel olamayan Cem, dokuzuncu ATP ana tablo tekler maçında da galibiyetle tanışamadı. İlkel, geçen yıl Antalya'da beş maç puanı kaçırdığı ilk tur eşleşmesinde Mısırlı Mohamed Safwat'a mağlup olmuştu.