Londra'da düzenlenen ATP Finalleri'nde, Roger Federer'i 7-5, 7-6(5)'lık iki sette mağlup eden Alexander Zverev kariyerinin ilk yıl sonu şampiyonası finaline ulaştı.

21 yaşındaki Zverev, grupta yaptığı üç maçın ikisini kazanarak yükseldiği yarı finalde, kariyerinin 100. tekler şampiyonluğunu arayan Federer'i mağlup ederek, 1996'da Boris Becker'den bu yana bu turnuvada finale yükselen ilk Alman raket oldu.

Federer karşısında çıktığı 6. maçta 3. galibiyetini alan Zverev, "Roger'a karşı agresif oynamak zorundasınız. Bugün bunu yapmaya çalıştım ve işe yaradı." diye konuştu.

PUAN TEKRARI TARTIŞMASI

Maça ise ikinci setteki tie-break oyununun sekizinci puanında yaşanan anlaşmazlık damga vurdu.

Tie-break oyununda Alman raket oyunun sekizinci puanı esnasında, 4-3 öndeyken, kortun köşesinde bir top toplayıcının cebinden bir top düşürdüğünü gördü ve puanın yeniden oynanmasını isteyerek oyunu durdurdu.

Bunun üzerine seyirci tarafından yuhalanmaya başlayan Zverev, maç sonunda, "Seyircilerden özür dilemek istiyorum. Burada çok fazla Federer taraftarı olduğunu biliyorum. Top toplayıcı topu yere düşürdü. Kurallara göre puanı yeniden oynamak zorundasınız." ifadelerini kullandı.

Federer ise "Bu puan maçtaki farkı yaratmış olabilirdi, bu noktada söylenen her şey varsayımsal olur. Sascha'nın sportmenliğini sorgulamıyorum. Top toplayıcı da umarım uykusuz bir gece geçirmez, ona kızgın değilim." diye konuştu.