Teniste 2018 sezonu biterken dünya tenis medyasından 10 gazeteciye yeni sezonla ilgili beklentilerini sormuştuk. Yılın ilk Slam turnuvası Avustralya Açık'ta heyecan doruktayken bu ilginç anketi sizlerin beğenisine sunuyoruz.  İşte gazetecilerden 2019 sezonu tahminleri.
SORULAR
ERKEKLER
1) Üç büyükler Djokovic, Nadal ve Federer’in hakimiyeti sürer mi?
2) Grand slam turnuvalarında yeni şampiyon görür müyüz?
3) Yılı kim birinci sırada bitirir?
4) Yılın çıkış yapan tenisçisi kim olur?

KADINLAR
1) Serena Williams eskisi gibi sezonu domine edebilir mi?
2) Yeni grand slam şampiyonu görür müyüz?
3) Yılı kim birinci sırada bitirir?
4) Yılın çıkış yapan tenisçisi kim olur?


'ZVEREV İLK GRAND SLAM’İNİ KAZANACAK'
Akatsuki Kobayashi-Yoshida (Smash Magazine-Japonya)

ERKEKLER
1) Bence gelecek sezon önceki birkaç yıldan farklı geçecek. Federer’in 2017 ve 2018’deki gibi etkili olup sezonun ilk grand slam’ini kazanacağını tahmin etmiyorum. Nadal’ın da ameliyattan sonra nasıl döneceğini bilmiyoruz. Belki de farklı bir tenis sezonu göreceğiz 2019’da. 
2) Eğer Nadal geçmişteki kadar dominant bir şekilde kortlara dönemezse Dominic Thiem’in Roland Garros’ta ciddi bir şansı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Zverev’in de grand slam’lerde kendini göstermesini istiyorum. Eğer ilk haftayı geçebilirse bence Avustralya veya ABD Açık’ta ciddi bir şampiyonluk şansı var.
3) Sıkıcı bir yanıt ama Djokovic!
4) Şu anda zaten yükseliyor: Tsitsipas. Gelecek sezon ilk 10’a gireceğini düşünüyorum. Yükselen bir yıldız değil ama Nick Kyrigos’un da tüm sorunları atlatıp iyi bir sezon geçirmesini temenni ediyorum.

KADINLAR
1) Serena grand slam turnuvalarından bazılarını kazanabilir. Ancak bütün sezonu domine etmesini beklemiyorum.
2) Aslında yeni şampiyon beklemiyorum. Geçen iki yılda ilk grand slam’ini kazanan Halep, Osaka gibi oyuncular bu başarıyı tekrarlayabilir.
3) Simona Halep.
4) Belaruslu Aryna Sabalenka. 2019’da grand slam’lerde çok iyi sonuç alırsa şaşırmam.


KASATKİNA ROLAND GARROS’TA GÜLECEK
Quentin Moynet (L’Equipe – Fransa)
ERKEKLER
1)    Bence üç tenisçinin değil özellikle tek bir kişinin hakimiyeti olacak 2019’da: Djokovic. Son altı aydaki forumunu korursa Djokovic gelecek yıl iki hatta üç grand slam turnuvası bile kazanabilir. Hatta Roland Garros zamanı form durumuna bakarak niye dört olmasın? Aralarında kazanması en zor olan Roland Garros’ta birçok kez Nadal’ı yenmeye yakındı. Federer’e gelince iyi bir dinlenme dönemi geçirirse Avustralya Açık’ta çok kuvvetli olabilir. Nadal da eğer sağlıklı dönerse toprak korttaki Masters 1000 turnuvalarını kazanacaktır. Sonrasında Zverev de bir-iki Masters 1000 turnuvası kazanabilir. Belki Thiem, Anderson, Del Potro da… Ama hiçbirinin grand slam kazanabileceğini sanmıyorum henüz.
2) Demin dediğim gibi Djokovic üç, Nadal da bir kazanırsa geriye bir şey kalmıyor. Belki birini Federer de alabilir. ABD Açık’ta gördük ki Del Potro çok iyiydi ama Djokovic’e karşı hiçbir şey yapamadı. Zverev ise grand slam’lerde henüz çeyrek finalin ötesine geçemedi. İlla bir isim vermem gerekirse Anderson ve Del Petro’yu söyleyebilirim. Ama gerçekten inanılmaz iki hafta geçirmeleri lazım. Bence az ihtimal.
3) Djokovic.
4) 18 yaşındaki Kanadalı Felix Auger-Aliassime.

KADINLAR
1) Serena geçmişteki kadar bir hakimiyet kurmayacak. Yine de 2018’de iki grand slam finali oynadığını gördük. Bence 2019’da da en az bir grand slam kazanacak. Şunu eklemem lazım: Yılın başında WTA sıralamasında savunacak fazla puanı yok. Bu sebeple sezona iyi başlarsa yılın ilk altı ayında yeniden dünya 1 numarası olabilir.
2) Daria Kasatkina’nın bir grand slam kazanmasını çok isterim. Oyununu çok beğeniyorum. Çok sempatik. Roland Garros’ta kazanabilir. Madison Keys de ilk grand slam’ini kazanabilir. Keza Sabalenka da yeni şampiyonlardan biri olabilir. Bizim Caroline Garcia niye olmasın?
3) Kadınlarda gerçekten belirgin 1 numara görmek mümkün değil. Serena bence yıl sonu 1 numara kalamaz. Halep’in de yine şansı var. Ama ben Sloane Stephens diyorum.
4) Ukraynalı Marta Kostyuk ve Amerikalı Amanda Anisimova.


KADINLARIN BİR NUMARASI OSAKA OLACAK
Yevgeni Fedyakov (Komersant – Rusya)
ERKEKLER
1) Üç büyüklerin hakimiyetinin devam edeceğini tahmin ediyorum. Üçü de büyük şampiyonlar. Diğer ikisi iyi bir sezon geçirebilir. Ancak Federer artık 37 yaşında. Çok fazla etkili olacağını sanmam.
2) Çok zor bir soru: Djokovic Avustralya’da favori. Nadal ise Roland Garros’un favorisi ama kimsenin 12 kez kazanabileceğini sanmıyorum. Thiem’in ciddi bir şansı olabilir orada. Wimbledon’da Anderson’ın kazanma ihtimali var. Tabii Zverev de bir grand slam kazanabilir. Onun sorunu daha ziyade zihinsel. Bunu hallederse çok ciddi bir şampiyon adayı.
3) Gelecek yılın sonunda Djokovic 1 numara olur yine.
4) Rusya’nın genç oyuncuları Kachanov  ve Medvedev’in de ilk 10 girmesini diliyorum. Ayrıca Shapovalov’dan çok etkilendim. Bir Tsitsipas var tabii.

KADINLAR
1) Serena Williams elbette rakiplerini domine edebilir. Ama daha ne kadar uzun süre bu seviyede kalabilir?
2) Kadınlarda dünya sıralamasındaki ilk 15’teki her tenisçi grand slam kazanabilir. Bence gelecek yıl ikinci-üçüncü grand slam turnuvasını kazananlar çıkabilir. Önreğin Osaka.
3) Naomi Osaka.
4) Ukraynalı Yastremska. Sonbaharda turnuva kazandı. Onun ilk 20’ye girmesini bekliyorum.


DJOKOVIC ÜSTÜNLÜK KURACAK
Davor Burazin (Sportske Novosti – Hırvatistan)

ERKEKLER
1) 2019 biraz daha farklı olabilir. Bence tıpkı 3-4 yıl önceki gibi Novak’ın üstün olduğu bir sezon olacak. Nadal ve Federer’den o kadar emin değilim. Nadal toprakta hâlâ en iyi. Ama sert zeminde nadiren iyi oynuyor. Federer’in maç takvimi de bütün yıl üstün olmak için yeterli değil. Maçlar ve turnuvalar kazanır ama eski yıllardaki gibi dominant olamaz. Artık biraz sıkıcı olmaya başladı değil mi bu üstünlükleri?
2) Öyle olmasını umuyorum. Belki Lendl’ın katkısıyla Zverev bunu başaracaktır. Son iki sezondur neredeyse ilk 5’te. Başarılı olmak için tüm özelliklere sahip. Ancak grand slam’lerde en iyi derecesi çeyrek final. Grand slam kazanması için farklı şeyler yapması lazım.
3) Djokovic. Elbette sağlıklı kalırsa onun kadar istikrarlı oynayabilecek başka bir oyuncu yok.
4) Kesinlikle Kachanov . Vatandaşım Coric’in de aşama yapmasını bekliyorum.

KADINLAR
1) Serena’nın grand slam finalleri kazanacağına eminim. 2018’de de finalde oynadı. Ama onun için final oynamak başarı değil. Bence onun önceliği 1 numara olmak değil de 10 kadar turnuva oynayıp grand slamler kazanmak.
2) Şu an ilk 10’da olan oyunculardan Svitolina, Pliskova ve belki de Kasatkina ilk grand slam’lerini kazanabilir. Serena da eskisi gibi domine etmediği bir sezonda herkesin şansı var.
3) 2019’un 1 numarasını şimdiden tahmin etmek çok zor. Halep çok istikrarlı bir oyuncu. Çeyrek finalden önce neredeyse hiç kaybetmiyor. Bu, zirveye çıkmasında da önemli bir faktördü.
4) Svitolina 23 yaşında ve hâlâ genç, Kasatkina da 21 yaşında. Onların çıkış yapmasını bekliyorum. Anna Konjuh da ameliyat öncesi seviyesine dönebilir.

ANDERSON İLK GRAND SLAM’İNİ ALACAK
Mathieu Aeschmann (Le Matin – İsviçre)

ERKEKLER
1) Bundan grand slam’leri kazanmayı kastediyorsanız evet. Roland Garros’da Nadal’ı Djokovic dışında yenebilecek kime yok. Sert zeminde favori zaten Djokovic. Hiç grand slam kaptırırlar mı? Belki bir tane.
2) Açıkçası bugünden bir isim vermek gerekirse Kevin Anderson diyebilirim. 32 yaşında hâlâ aşama yapıyor. Gelecek yıl Anderson ilk grand slam’ini alma ihtimali olabilir. Zverev ve Kachanov’a daha sonra sıra gelecek.
3) Djokovic demek zorundayım. Yılı kapattığı gibi oynarsa 2019’da da 1 numara olur.
4) Rus Kachanov . Onun yaptığı gibi yılı iyi bitirmek önemli. ABD Açık’ta ve Paris’te çok etkileyiciydi. Yeni yıla büyük bir moralle girecek.


KADINLAR
1) Serena Williams eskisi kadar dominant olamaz. Bunda en büyük etken yaşı. Ama Roland Garros dışındaki grand slam’lerin favorisi yine o olacak. 2018’de tam hazır değildi. Sağlıklı olursa kupa kaldırır.
2) Belki bir yeni grand slam şampiyonu çıkabilir. Ama daha fazla değil.
3) Halep en istikrarlı oyuncu. Sakatlığı ciddi değilse Halep derim. Eğer sırt sorunu ciddiyse niye Muguruza olmasın?
4) Şu an için bir isim veremiyorum.

MUGURUZA ZİRVE YAPACAK
Massimo Grilli (Corriere dello Sport – İtalya)

ERKEKLER
1) Yeni sezonda Federer 38 yaşında olacak. Bu seviyede kalması çok zor olabilir. Belki Wimbledon’da iddialı olabilir. Djokovic yine sezonu domine edebilir.
2) Zverev olabilir. Tsitsipas’ı da çok beğeniyorum. Belki o kazanabilir.
3) Bence Djokovic. Bir soru işareti var: Murray’nin sağlığı ne durumda? O geri dönerse işleri karıştırabilir.
4) Tsitsipas ve Shapovalov.

KADINLAR
1) Serena Williams’ın sezonu domine edebileceğini sanmıyorum. 37 yaşına geldi. Belki Wimbledon ve ABD Açık’ta favori olabilir. Ama sezonun bütününde hakimiyet kuramaz.
2) Gayet mümkün. Sabalenka ilk grand slam’ini kazanabilir.
3) Bir isim söylemem gerekirse Muguruza diyebilirim. 2018’de çok iyi oynamadı ama çok güçlü bir oyuncu. Gelecek sezon daha iyi olacak.
4) Sabalenka. Bir de Ukraynalı Yastremska.


SERENA REKORU KIRACAK
Paul Newman (Independent – İngiltere)

ERKEKLER
1) Hakimiyetlerinin sürmesi mümkün. Nadal’ın sakatlıktan nasıl döneceği önemli. Djokovic’ten kesinlikle iyi bir sezon bekliyorum. Federer eskisi gibi değil ama belli turnuvalarda
2) Gayet mümkün. Bu, yakında gerçekleşecek. Zverev olabilir, Roland Garros’da Thiem olabilir.
3) Djokovic. Son 4-5 ayı harika geçirdi. Böyle devan ederse 1 numaradaki yerini korur.
4) Tsitsipas. Shapovalov. Bu iki oyuncuyu çok beğeniyorum, onlardan beklentim yüksek.

KADINLAR
1) Serena 2018’de çok az turnuva oynadı. İki grand slam’de de finale yükseldi. Daha fazla turnuva oynarsa sezonun bütününde de hakimiyet kurabilir. Elbette, bir yandan da Margaret Court’un grand slam şampiyonluğu rekorunu önce egale edip sonra da kırmak istiyor. Bunun için oynayacak.
2) Kadınlarda bu mümkün. Kadınlar tenisinde işler çok kolay değişiyor. Üç ay boyunca iyi bir çizgi yakalayan oyuncu bir grand slam da kazanabilir.
3) Muhtemelen Halep. Sağlıklı kalırsa, en çok yönlü oyuncu olarak Halep.
4) Sabalenka. Çok harika bir yetenek. Bazen oyuncular ilk çıkış yılından sonra ikinci yıl aynı çizgiyi koruyamıyor. Ama Sabalenka çok güçlü. İyi bir yıl geçirecek bence.


GENÇLER BİR SEZON DAHA BEKLEYECEK
Prajwal Hegde (Times of India – Hindistan)

ERKEKLER
1) Nadal geri dönerse toprak sezonunda üstünlük kurabilir. Djokovic zaten iyi. Federer’i de hiçbir zaman yok sayamazsınız. Bence genç oyuncuların zirveyi devralmak için bir sezona daha ihtiyaçları var.
2) Böyle bir ihtimal var: Mesela Kachanov sezonun sonunu çok iyi oynadı. Ama yeni şampiyon çıkması daha çok büyük üçlünün kapıyı ne kadar açacağıyla da alakalı.
3) Djokovic. Böyle devam ederse Djokovic.
4) Kachanov ve Tsitsipas çok iyi iyiler. Shapovalov da gayet iyi.

KADINLAR
1) Elbette grand slam kazanabilir ama bütün sezonu domine edebileceğini sanmıyorum.
2) Çok mümkün. Kasatkina ilk grand slam’ini kazanabilir.
3) Halep olabilir yine. En istikrarlı oyuncu. Antrenörünü değiştirdi.
4) Svitolina ve Kasatkina çok daha iyi olabilirler seneye.

DJOKOVIC 1 NUMARAYI BIRAKMAYACAK
Guilherme Gomes (Lance – Brezilya)

ERKEKLER
1) Büyük üçlü domine edebilir elbette ama sonraki kuşak tahminimden de çabuk geliyor. Bu sebeple çok ilginç bir sezon olacak. Yine de ATP’nin üç kralı gelecek yıl da zirvede olacak.
2) Yeni şampiyonlar görmeye çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Paris’te ve Londra’da gördük ki genç tenisçiler hızla aradaki farkı kapıyor. Belki 2019’da değil ama sonraki yıllarda bu bayrak değişimini göreceğiz.
3) Bence Djokovic gelecek yıl sonunda da 1 numara olacak. Çok rahat oynuyor, zihinsel olarak çok sağlam. Böyle oynarsa 1 numarayı bırakmaz.
4) Rus Kachanov ’u ve Yunan Tsitsipas’ı çok beğeniyorum. İkisinin daha iyi olacağını tahmin ediyorum.

KADINLAR
1) Aşağıdan gelenler çok parlak değil. Bu sebeple Serena bir süre daha zirvede kalabilir. 
2) 2019’da da yeni şampiyonlar görme ihtimalimiz yüksek.
3) Bugünden tahmin etmek pek mümkün değil.


TSITSIPAS GRAND SLAM’DE FİNAL GÖRECEK
Nikos Gavalas (Novasports – Yunanistan)

ERKEKLER
1) Kesinlike. Dünya tenisindeki bu hakimiyeti bozmak pek kolay değil. Ancak Federer seneye 38 olacak. Biraz daha fazla zorlanabilir.
2) Gelecek yıl için çok kolay görünmüyor. Büyüklerin hakimiyetini kırmak çok zor. Ama sonraki yıllarda bu hakimiyet bitecek.
3) Yılı nasıl bitirdiğine bakarak Djokovic dememiz lazım. Sadece Nadal’ın nasıl döneceğini görmek lazım. Her dönüşünde öncekinden daha iyi olabiliyor. Bunun da sırrını biliyor.
4) Vatandaşım Tsitsipas henüz 20 yaşında. Ama daha 2018’de büyük aşama kaydetti. Wimbledon’da dördüncü tura yükseldi. Milano’da Next Gen turnuvasını kazandı. Dünya sıralamasında 15’inci sırada. Gelecek yıl ilk 10’a girip grand slam finalini zorlamasını bekliyorum.

KADINLAR
1) Serena artık bir anne. Ama ben gelecek sezon da zirveye çok yakın olacağını zannediyorum.
2) Kadınlarda yeni şampiyon görme ihtimali erkeklere göre daha fazla. Bence 2019’da da yeni grand slam şampiyonu çıkabilir.
3) Şimdiden bir tahmin yapamıyorum.
4) Genç Amerikalılardan bir çıkış bekliyorum.