Son iki sezonda sergilediği performansla hayranlarını hayal kırıklığına uğratan Rafael Nadal için 2016 sezonu resmen bitti. İspanyol raket, resmi Facebook hesabı aracılığıyla yayımladığı bildiriyle yılın kalan bölümündeki turnuvalarda oynayamayacağını belirterek sezonu kapattığını duyurdu.

Açıklamasında Olimpiyat Oyunları'na tam olarak iyileşmeden gittiğinin altını çizen Rafa, bu nedenle sol el bileğindeki ağrıların devam ettiğini ve bunun da kendisini bir süre tenis oynamamaya mecbur bıraktığını ifade etti. Basel Açık ve Paris Masters'ta oynamayacak olmasından ötürü üzüntü duyduğunu söyleyen İspanyol tenisçi, artık tüm hedefinin 2017 sezonuna en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu kaydetti.

Kariyerinde 14 Grand Slam zaferi bulunan Nadal, böylece tenis yaşantısının en başarısız sezonlarından birini geride bırakmış oldu. 2016'yı yalnızca iki tekler birinciliğiyle kapatan eski 1 numara, ilk kupasını kazandığı 2004 yılının ardından bu alandaki en kötü sezonunu geçirdi.

Öte yandan bu kararla birlikte ATP Dünya Turu Finalleri'nde de yer almaması kesinleşen Rafa, böylelikle daha önce hiç kazanamadığı prestijli turnuvadaki şampiyonluk hayallerini de ertelemiş oldu.

Yunus Dilber