2018’i ülkesi Avustralya’da açan ve Brisbane ve Sydney’de sırasıyla yarı final ve final gören Alex de Minaur, sezonun ilk Slam’i Avustralya Açık’a ilk turda veda etti.

Brisbane yarı finalinde Harrison ve Sydney finalinde Medvedev ile finalde kozlarını paylaşan, maçları kaybetmesine rağmen olağanüstü bir performans yakalayan 127 numara de Minaur’a, Tomas Berdych, dört sette dur dedi.

18 yaşındaki Avustralyalı raket, Avustralya Açık ilk turunda Hisense Arena’da Çek rakibi Berdych karşısına çıktı. Dengeli başlayan maçta ilk iki set 6-3’lük skorlarla paylaşıldı. DeMinaur, tecrübeli rakibinin üçüncü setle birlikte oyuna ağırlığını koymasına engel olamayınca 6-3 3-6 6-0 ve 6-1’lik set skorlarıyla ev sahibi olduğu organizasyona veda etti.

Brisbane ve Sydney ile birlikte tur seviyesinde toplamda yedinci kez korta çıkıyor olmasına rağmen son dört ve final gören, Avustralya Açık’ta ise 19 numaralı seribaşı Berdych’in karşısına çıkan de Minaur, maçın ardından şunları söyledi.

‘’Benim için çok zor bir maçtı. Berdych hem tecrübe hem de yetenek olarak çok üst seviyede bir oyuncu. Bunun çok ama çok zor bir mücadele olacağını maçtan önce de kestirebiliyordum.Ortaya koyduğum mücadele ve efordan çok memnunum. En azından set kazanmayı başardım. Ama sonrasında Berdych korta ağırlığını koydu ve beni sürklase etti. Kortta her şeyimi vermeye çalıştım ama yeterli olmadı’’

2 saat 5 dakika süren mücadelenin ardından adını ikinci tura yazdırmayı başaran Tomas Berdych ise genç rakibine övgü dolu sözler söyledi. De Minaur’un yaşına oranla oldukça etkileyici olduğunu belirten Çek raket, ‘’Eğer kendimi onunla kıyaslayacak olursam, o yaşlardaki halimden daha üstün oynadığını söyleyebilirim. Çok genç ve çok aç bir oyuncu. Kortta olağanüstü hareket ediyor. Büyük bir savaşçı. Ona karşı bu maçı kazanmak hiç de kolay olmadı’’ dedi.

Son olarak Hisense Arena gibi bir kortta büyük kalabalığa karşı oynamanın inanılmaz bir tecrübe olduğunu vurgulayan Alex de Minaur, 2018 sonunda ATP sıralamasında ilk 100 raket içine girmeyi hedeflediğini belirtti.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)