Amerika Açık'ın en çok beklenen üçüncü tur mücadelesinde, 30. kez karşı karşıya gelen Williams kardeşlerden gülen taraf 6-1, 6-2'lik setlerle Serena Williams oldu.

Mücadele boyunca baskın bir oyun sergileyen Serena Williams, 10 ace ve 34 puan vuruşu kaydederken ilk servislerinden de %88 ile puan çıkardı ve adını dördüncü tura yazdırdı.

Bu sonuçla iki raket arasındaki 30. karşılaşmada Serena Williams 18. kez galip gelirken, Flushing Meadows kortlarındaki altıncı mücadelelerinde de 4. kez kazanan taraf oldu.

Serena Williams'ın çeyrek final yolunda rakibi Estonyalı Kaia Kanepi olacak.

DEL POTRO ÜÇ SETTE

Erkekler ana tablosundaysa geçtiğimiz yıl burada final oynayan Juan Martin Del Potro, Fernando Verdasco'yu 7-5, 7-6(6), 6-3'lük setlerle mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.

Turnuvada 3 numaralı seri başı olarak mücadele eden 2009 şampiyonu, 12 ace ve 41 puan vuruşu kaydettiği karşılaşmada ilk servislerinden de %80 ile puan çıkardı ve dördüncü turda Hırvat Borna Coric'in rakibi oldu.

Turnuvaya wild card ile katılan 2016 şampiyonu Stanislas Wawrinka ise Kanadalı Milos Raonic'e 7-6(6), 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup olarak üçüncü turda veda etti.