Rafael Nadal, Roland Garros’ta 11. kez finale çıkmak için karşı karşıya geldiği Juan Martin del Potro karşısında 6-4 6-1 ve 6-2’lik setlerle galibiyete uzandı.

Dünya klasmanının 6 numarasında yer alan rakibini, 2 saat 14 dakika sonunda saf dışı bırakan Nadal, Roland Garros’ta oynadığı yarı final ve final maçlarındaki namağlup unvanını da korudu.

Arjantinli del Potro’nun ilk dört servis oyununda sadece dört puan kazanabilen Rafa, maçın dokuzuncu oyununda elde ettiği break avantajını kullanarak ilk seti hanesine yazdırmayı bildi. Juan Martin del Potro’nun, ilk sette kaçırdığı üç break puanını değerlendirememenin de etkisiyle oyundan düşmesi sonucunda, maç dünya 1 numarasının kontrolüne geçti. Bu noktadan itibaren ikinci ve üçüncü setlerde toplam dört servis kıran Rafa, finalde Dominic Thiem’in rakibi oldu.

İlk servislerinden yüzde 73, ikinci servislerden ise yüzde 66 ile puan kazanan İspanyol raket, del Potro’ya karşı winner kategorisinde de 35’e 20 üstünlük kurduğu maç sonunda, aralarındaki rekabette durumu 11 galibiyet-5 mağlubiyet olarak güncelledi.

10 kez şampiyon Rafael Nadal, bu galibiyetle, 11 kez Wimbledon finalisti Roger Federer ile birlikte, bir grand slam turnuvasında 11 kez final gören iki oyuncudan biri oldu.

BU KEZ ŞAMPİYONLUK İÇİN

Avusturyalı raket Dominic Thiem, yarı finalde Novak Djokovic’i elemeyi başaran Marco Cecchinato’yu 7-5 7-6 6-1’lik setlerle geçerken, aynı zamanda kariyerinin ilk grand slam finaline de uzandı.

Mayıs ayında Madrid’te Rafael Nadal’ı yenerek, bu sezon İspanyol raketi toprakta devirmeyi başaran yegane isim olan 24 yaşındaki Thiem, Roland Garros’ta finale yükselirken, rakiplerine karşı sadece üç set kaybetti.

Roland Garros’ta gördüğü üst üste üçüncü yarı finalin ardından, ilk kez şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan dünya 8 numarası Thiem, 2016’da Djokovic ve 2017 ise Nadal karşısında Paris’e boynu bükük veda etmişti.

Rafael Nadal ve Dominic Thiem arasındaki final mücadelesi, Pazar günü Philipp Chatrier’de oynanacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net