Wimbledon tek kadınlarda seribaşı isimler birer birer turnuvaya veda etmeye devam ediyor. Bu sene Roland Garros'ta elde ettiği şampiyonlukla Grand Slam hasretine son veren Rumen tenisçi Simona Halep, Tayvanlı Su-Wei Hsieh'e 3 sette mağlup olarak turnuvaya veda etti. Halep'in bu vedasıyla birlikte Wimbledon'da tek kadınlarda ilk 10 seribaşı içinden yalnızca 7 numaralı Karolina Pliskova 4.tura yükselebildi.

Yağmur gibi servis kırılan ilk seti 6-3 ile hanesine yazdıran Halep önünde benzer şekilde devam eden ikinci seti 6-4 ile kazanan bu kez Wei Hsieh oldu ve Tayvanlı tenisçi maçı final setine götürmeyi başardı.

Final setinde 5-3 geriye düşmesine rağmen geri dönmeyi başaran ve bu geri dönüş esnasında bir de maç puanı çeviren dünya 48 numarası, final setini 7-5 maçı da 2-1 kazanarak kariyerinin ilk Grand Slam 4.turuna yükseldi.

Kariyerinin en önemli galibiyetlerinden birini elde eden 32 yaşındaki raket, bu sene Avustralya Açık'ta da Garbine Muguruza'yı devirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Su-Wei Hsieh bir sonraki turda Dominika Cibulkova ile mücadele edecek.


(Eren Andaç / Tenisdunyasi.net)