Fransa Açık ve Birmingham'da kazandığı şampiyonluklarla Wimbledon'a dünya 1 numarası olarak gelen Ashleigh Barty, Çinli Zheng Saisai'yi 6-4, 6-2'lik iki sette geçerek ikinci tura yükseldi.

Karşılaşma boyunca ilk servislerinden %86 ile puan çıkaran Avustralyalı raket, 17 kez gittiği file önündeyse 15 kez puanı kazanan taraf oldu.

Rakibiyle yaptığı dördüncü maçtan da galip ayrılan Barty, "Bence [Zheng] turnuvaya başlamak için zor bir rakip. Servisim önemli puanlarda iyi çalıştı ve endişelenmek zorunda kalmadım." diye konuştu.

Ash Barty ikinci turda, iki kez Grand Slam şampiyonu Svetlana Kuznetsova'yı üç sette geçen Belçikalı Alison Van Uytvanck ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan son şampiyon Angelique Kerber de bir başka Alman Tatjana Maria'yı 6-4, 6-3'lük iki sette geçti ve ikinci turda ABD'li Lauren Davis'in rakibi oldu.

İKİNCİ GÜNÜN SÜRPRİZİ HADDA MAIA'DAN

Wimbledon'da ikinci günün sürpriziyse elemelerden gelerek 2017 şampiyonu Garbine Muguruza'yı 6-4'lük iki setle mağlup eden Brezilyalı Beatriz Haddad Maia'dan geldi.,

Yakın geçen mücadelede agresif bir servis performansı sergileyen dünya 121 numarası, kaydettiği 7 acein yanında ilk servisinden de %76 ile puan çıkardı.

İspanyol dünya eski 1 numarası böylelikle Mİrjana Lucic-Baroni'ye mağlup olduğu 2014 Amerika Açık'tan bu yana ilk kez bir Grand Slam turnuvasına birinci turda veda etti.

Geçtiğimiz yıl yaşadığı sırt sakatlığından dolayı dünya sıralamasında ilk 200'ün dışına çıkan Haddad Maia, ikinci turda turnuvaya wild card ile dahil olan Britanyalı Harriet Dart ile karşı karşıya gelecek.